Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Cyklus Hudobné ročné obdobia uzavrie Zimný koncert vážnej hudby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cseh sa vo Fiľakove predstaví po boku svojej manželky, klaviristky Hiromi Cseh Ishiguri.

Fiľakovo 28. novembra (TASR) – Tohtoročný cyklus podujatí s názvom Hudobné ročné obdobia uzavrie Mestské kultúrne stredisko (MsKS) vo Fiľakove posledným koncertom vážnej hudby. Predstavia sa na ňom violista Tomáš Cseh a klaviristka Hiromi Cseh Ishiguri. TASR o tom informovala riaditeľka kultúrneho strediska Andrea Illés Kósik.

"Tomáš Cseh patrí k popredným predstaviteľom slovenského interpretačného umenia. Ako sólista účinkoval s orchestrami, ako Štátna filharmónia Košice, Bruno Walter Symphony Orchestra, Internationale Donauphilharmonie, Franz Liszt Chamber Orchestra. Ako orchestrálny hráč aktívne spolupracoval s viacerými medzinárodnými orchestrami," priblížila Kósik.

Cseh sa vo Fiľakove predstaví po boku svojej manželky, klaviristky Hiromi Cseh Ishiguri. "So svojím manželom Tomášom Csehom pravidelne účinkujú ako komorné duo v Európe i Japonsku. Uviedli množstvo recitálov doma i v zahraničí a majú za sebou aj niekoľko úspešných turné," dodala Kósik.

Zimný koncert vážnej hudby je zavŕšením tretieho ročníka cyklu Hudobné ročné obdobia vo Fiľakove. Sériu podujatí z verejných zdrojov podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín. Budúci rok chcú cyklus organizátori pripraviť v štýloch džez, swing či world music.