Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trenčiansky poslanec dostal list s bielym práškom, skončil v nemocnici

Ilustračné foto Foto: TASR

Predseda poslaneckého klubu Smer–SD trenčianskeho mestského zastupiteľstva Daniel Beníček údajne má podozrenie, kto mu list poslal.

Trenčín 25. apríla (TASR) – Predsedovi poslaneckého klubu Smer–SD trenčianskeho mestského zastupiteľstva Danielovi Beníčkovi prišla v stredu (24.4.) poštou obálka s výhražným listom a bielym práškom.

Ten sa mu vysypal na ruky, Beníček skončil v nemocnici na pozorovaní, polícia mu zapečatila byt.

List podľa neho odoslali z Trenčína 23. apríla. Keď ho Beníček otvoril, tlakom sa na neho vysypal biely prášok s chlórovým zápachom.

Vo výhražnom liste bolo napísané "Ty špina, vystúp z mestského zastupiteľstva aj zo strany Smer".

"Keď sa čestný človek nechce dať podplatiť, keď poslanec nechce pristúpiť na šmelinu, tak toto je odozva," povedal Beníček s tým, že polícia mu byt zapečatila a prespal u syna. Údajne má podozrenie, kto mu list poslal.

Ako dodal, po zásahu prášku si okamžite umyl ruky, ktoré sa mu i napriek tomu vysypali, odviezli ho do nemocnice na vyšetrenie, bol tam až do 17.30 na pozorovaní. "Tlak som mal 180, dostal som infúzie, dávali mi lieky proti alergii. Už sa mi to trochu upravilo, dnes som išiel aj do práce," doplnil Beníček s tým, že podal trestné oznámenie na políciu, ktorá prípad vyšetruje.

"Dňa 24. apríla začal poverený príslušník polície trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania. Neznámy páchateľ v doteraz presne nezistenom čase a z nezisteného miesta odoslala na adresu trvalého bydliska 64-ročného poslanca mestského zastupiteľstva v Trenčíne obálku, v ktorej bol neznámy biely prášok a výhražný list. To, že poslanec obálku s neznámym bielym práškom otvoril, vzbudilo jeho dôvodnú obavu o jeho život a zdravie. Prášok bol zaslaný na skúmanie na Úrad verejného zdravotníctva SR so sídlom v Bratislave," informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.