Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

D. Hollá: Oravci mali konečne možnosť ukázať, že nie sú hrozbou

Druhý deň pilotného celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 na Orave a v Bardejove, ktoré potrvá do nedele 25. októbra 2020. Otestovaných by malo byť asi 180.000 osôb v rámci 235 odberných miest. Na testovaní sa bude podieľať viac ako 2500 vojakov, policajtov, hasičov, zdravotníkov a administratívnych pracovníkov. Na archívnej snímke ľudia čakajú v rade na testovanie v obci Kľušov, okres Bardejov, v sobotu 24. októbra 2020. Foto: TASR - František Iván

Prednostka Okresného úradu (OÚ) v Námestove Danica Hollá Slovákov vyzvala, aby o týždeň v prípade plošného testovania celej krajiny nasledovali príklad obyvateľov Oravy.

Námestovo 25. októbra (TASR) – Okres Námestovo mal počas pilotnej fázy plošného testovania na ochorenie COVID-19 konečne možnosť ukázať, že Oravci nie sú hrozbou pre Slovensko. Myslí si to prednostka Okresného úradu (OÚ) v Námestove Danica Hollá. Podľa nej Oravci preukázali, že vedia byť zodpovední.

"Bolo to vidno na jednotlivých odberných miestach, keď naozaj veľmi trpezlivo čakali na to, aby sa dali otestovať. Vďaka patrí aj odberným tímom, navštívili sme počas týchto dní viacero odberných miest a spolupráca všetkých zložiek bola veľmi dobrá. Tak ju hodnotia aj občania, ktorí sa dali testovať. Bolo vidno ústretovosť príslušníkov armády aj ľudský prístup zdravotníkov," zhodnotila Hollá.

Slovákov vyzvala, aby o týždeň v prípade plošného testovania celej krajiny nasledovali príklad obyvateľov Oravy. "Aby sme sa posunuli v boji s novým koronavírusom a napokon aj uspeli," dodala.

V okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov od piatka (23. 10.) do nedele realizujú pilotnú fázu celoplošného testovania na ochorenie COVID-19. Na akcii sa podieľajú stovky vojakov, policajtov, hasičov, zdravotníkov a administratívnych pracovníkov. Odberné miesta sú otvorené v čase 8.00 h až 12.00 h a 13.00 h až 20.00 h. Počas troch dní by sa malo otestovať 180.000 osôb. Za piatok a sobotu (24. 10.) sa podarilo otestovať dovedna 121.518 ľudí, infekčných ich bolo 4432.