Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Deti zo ZŠ v Dolnom Kubíne zažili v rámci letnej školy olympijské hry

Na snímke deti zo ZŠ Martina Kukučína počas olympijských hier v rámci letnej školy. V Dolnom Kubíne 11. augusta 2021. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Dopoludnia sú pre žiakov v rámci letnej školy nachystané edukatívne aktivity. Vzdelávacia činnosť je zameraná najmä na slovenský jazyk, matematiku či anglický jazyk.

Dolný Kubín 11. augusta (TASR) – Prváci a druháci zo Základnej školy (ZŠ) Martina Kukučína v Dolnom Kubíne zažili v stredu v rámci letnej školy olympijské hry. Predpoludním sa venovali olympizmu, jeho myšlienkam a poslaniu, popoludní súťažili v športových disciplínach. Tí najrýchlejší a najšikovnejší si odniesli medaily.

"Disciplíny boli veľmi zaujímavé - žiaci skladali v rámci pamäťovej úlohy olympijské kruhy v správnom poradí podľa farby, triafali do cieľa farebnými loptičkami a mali preteky v chodení s pohárom vody na hlave. Absolvovali tiež kolobežkovú štafetu cez prekážky, zbierali stratené loptičky na lúke a skladali čo najvyššiu vežu z geometrických tvarov," priblížila pre TASR školská špeciálna pedagogička Miriam Kazimírová.

Ako dodala, tieto prázdniny sa do letnej školy zapojilo 39 detí, z toho 18 prvákov a 21 druhákov. Na celý týždeň pripravili pre deti množstvo aktivít, ktoré realizujú zábavnou formou. Hlavným cieľom je však vzdelávanie. "Keďže sme mali ťažký pandemický rok, oslovili sme žiakov prvého a druhého ročníka. Myslíme si, že práve oni asi najviac utrpeli v rámci dištančného vzdelávania," vysvetlila špeciálna pedagogička.

Na snímke deti zo ZŠ Martina Kukučína počas olympijských hier v rámci letnej školy. V Dolnom Kubíne 11. augusta 2021.
Foto: TASR - Miroslava Mlynárová


Dopoludnia sú pre žiakov v rámci letnej školy nachystané edukatívne aktivity. Vzdelávacia činnosť je zameraná najmä na slovenský jazyk, matematiku či anglický jazyk. Popoludní sú pripravené výchovné aktivity zamerané na socializáciu, environmentálnu výchovu, pohybové a umelecké aktivity. Ako zdôraznila Kazimírová, každý deň sa venujú inej téme. "V pondelok (9. 8.) sme navštívili mestský úrad, kanceláriu mestskej polície, videli sme kamerový systém a policajné auto. V utorok (10. 8.) sme na Gäceli spoznávali prírodu, rastliny a živočíchy Oravy. Vo štvrtok (12. 8.) nás čaká spoznávanie histórie Oravy, pôjdeme do Múzea oravskej dediny v Zuberci," uviedla.

Záver letnej školy čaká deti v piatok (13. 8.) v knižnici. Budú sa venovať čítaniu a knižným hádankám. Každý účastník dostane absolventský list a pamätnú medailu.