Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Dolným Kubínom sa každú prázdninovú stredu ozýva smiech a hudba

Na snímke dobrovoľníčky počas Leta v parku v Dolnom Kubíne vo štvrtok 12. augusta 2021. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Súčasťou Leta v parku sú viaceré atrakcie. Jonák zhodnotil, že jednou z najobľúbenejších je skákací hrad.

Dolný Kubín 12. augusta (TASR) – Zážitkový program plný aktivít pre rodiny s deťmi i verejnosť pripravujú každú prázdninovú stredu v dolnokubínskom Parku Martina Kukučína. Podľa Petra Jonáka z občianskeho združenia Krajší Kubín podujatie Leto v parku nadväzuje na projekt letnej čitárne, ktorý chceli takýmto spôsobom spestriť, rozšíriť a obohatiť. Pri príprave podujatia spolupracuje občianske združenie s mestom.

"Veľmi ma teší, že centrum mesta vďaka tejto akcii ožíva detským smiechom a radosťou. V tomto podujatí plánujeme pokračovať aj nasledujúce roky," uviedol primátor mesta Ján Prílepok.

Ako doplnil Jonák, cieľom je prilákať Dolnokubínčanov do parku, kde môžu spoločne stráviť voľný čas. "Veľmi nám v meste chýbala akcia v strede týždňa. Rozhodli sme sa ju umiestniť do parku, ktorý je v strede mesta. Zároveň sme chceli vytiahnuť ľudí z bytov a domov do parkov a ponúknuť rodičom, starým rodičom i deťom relax," povedal pre TASR.

Na snímke návštevníci Leta v parku v Dolnom Kubíne vo štvrtok 12. augusta 2021.
Foto: TASR - Miroslava Mlynárová


Súčasťou Leta v parku sú viaceré atrakcie. Jonák zhodnotil, že jednou z najobľúbenejších je skákací hrad. "Máme aj holandský biliard, pingpongový stôl, deti si tu môžu kresliť, maľovať, ponuka je široká," doplnil.

Aktivitu organizujú už tretí rok, tentoraz sa do leta v parku zapojili aj rôzne organizácie v meste, napríklad Oravská knižnica, Oravské kultúrne stredisko či Oravské múzeum. "Podujatie sa toto leto rozrástlo - v parku je nachystaný program od 10.00 do 17.00 h, na Hviezdoslavovom námestí od 14.00 do 20.00 h," priblížil Jonák.