Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Dolný Kubín podporí remeselníkov a trhovníkov aj bez jarmoku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Rozhodli sme sa, že stánky, ktoré sú situované na moste, ponúkneme remeselníkom a drobným výrobcom až do Vianoc, uviedol primátor mesta Ján Prílepok.

Dolný Kubín 19. septembra (TASR) – Mesto Dolný Kubín podporí ľudových remeselníkov, lokálnych výrobcov a pestovateľov, ktorí pre zrušený Kubínsky jarmok prišli o tržby. Samospráva im ponúkla na prenájom stánky na Kolonádovom moste, kde budú môcť predať svoje výrobky. Jarmok radnica zrušila pre pandémiu nového koronavírusu.

"Rozhodli sme sa, že stánky, ktoré sú situované na moste, ponúkneme remeselníkom a drobným výrobcom až do Vianoc. Obyvatelia ich tak budú môcť podporiť napríklad nákupom vianočných darčekov pre svojich blízkych," uviedol primátor mesta Ján Prílepok s tým, že nemusí ísť o dlhodobý, respektíve každodenný prenájom.

Podľa Moniky Salvovej z Turistického informačného centra v Dolnom Kubíne most neplní len funkciu samotného prechodu ponad rieku, ale je aj spoločenským priestorom. Denne cezeň prejde približne 4000 ľudí. "Preto sme sa rozhodli ponúknuť stánky všetkým trhovníkom, remeselníkom a drobným pestovateľom na krátkodobý jednodňový prenájom za symbolický poplatok," vysvetlila Salvová.

V prípade záujmu stačí, aby predajcovia a remeselníci napísali e-mail na adresu monika.salvova@dolnykubin.sk. V priestoroch stánku je k dispozícii zásuvka elektrickej energie, na ktorú sa môžu predajcovia napojiť. V prípade potreby sú k dispozícii toalety v priľahlej prevádzke v blízkosti mosta.