Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

DAB po prestávke svojim priaznivcom opäť ponúkne divadelné kvízy

Na archívnej snímke budova Divadla Andreja Bagara. Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Kvíz bude zameraný predovšetkým na nitrianske pôsobenie Jozefa Bednárika.

Nitra 27. septembra (TASR) - Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa po vyše dvojročnej pandemickej prestávke opäť vracia k organizovaniu divadelných kvízov. Prvý zo série zábavných Bagarových kvízov bude venovaný Jozefovi Bednárikovi pri príležitosti 75. výročia jeho narodenia. "V našom divadelnom zákulisí sa bude konať 29. septembra o 18.30 h," informovali organizátori.

Kvíz bude zameraný predovšetkým na nitrianske pôsobenie Jozefa Bednárika. "Pripomeniem si jeho nezabudnuteľnú osobnosť, humor, povestné historky a výroky, herecké úspechy a režijnú tvorbu z oblasti činohry aj muzikálu. Svetom Jozefa Bednárika divákov prevedie moderátorská a humoristická dvojica, ktorú tvoria herci DAB Juraj Ďuriš a Marián Viskup," uviedla projektová manažérka a dramaturgička DAB Slavka Civáňová.

Ako doplnila, séria Bagarových kvízov postupne preverí poznatky divákov o DAB, o jeho histórii, tvorcoch, herečkách, hercoch a inscenáciách. "Už na prvom podujatí preveríme, či naši diváci vedia, po ktorom z rodičov mal Jozef Bednárik divadlo v krvi, či akej divadelnej profesii sa venuje jeho brat Vít," doplnila Civáňová.