Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Ďalšie kolo testovania sa týka aj obcí v okresoch Krupina a Zvolen

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Testovanie antigénovými testami sa má tento víkend uskutočniť celkom v 458 slovenských mestách a obciach.

Krupina 20. novembra (TASR) – Ďalšie kolo celoplošného testovania na nový koronavírus sa počas nadchádzajúceho víkendu (21. - 22. 11.) uskutoční aj v niektorých obciach v okresoch Krupina a Zvolen. Vyplýva to zo zoznamu obcí zverejneného na stránke somzodpovedny.sk. Testovanie sa týka obcí a miest, kde sa počet pozitívnych dostal nad jedno percento.

V okrese Krupina sa testovanie uskutoční v obci Súdovce pri Dudinciach. Starostka Andrea Hanuliaková v piatok pre TASR potvrdila, že obec je na celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 pripravená. „Pre záujemcov bude k dispozícii jedno odberné miesto v kultúrnom dome,“ dodala.

V tomto okrese bude testovanie aj v obci Hontianske Moravce. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke s tým, že odberné miesto bude v novej požiarnej zbrojnici pri bytovom dome č. 15.

Na víkend je pripravená aj obec Ladzany v Krupinskom okrese. V piatok to pre TASR potvrdil starosta Miloš Čmela. „Máme dostatok zdravotníkov, odberné miesto bude v kultúrnom dome,“ spresnil.

Podľa zoznamu obcí zverejneného na stránke somzodpovedny.sk bude testovanie aj v obci Lišov, blízko Dudiniec.

Z okresu Zvolen bude testovanie cez víkend iba v obci Hronská Breznica. Okres Detva bude tento víkend bez testovania.

Testovanie antigénovými testami sa má tento víkend uskutočniť celkom v 458 slovenských mestách a obciach. Na rozdiel od predošlých kôl bude dobrovoľné.