Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Ďalšie kolo testovania v Žilinskom kraji sa týka 55 obcí a 2 miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Testovanie antigénovými testami sa má tento víkend uskutočniť celkom v 458 slovenských mestách a obciach.

Žilina 20. novembra (TASR) – Ďalšie kolo celoplošného testovania na nový koronavírus sa počas nadchádzajúceho víkendu (21. - 22. 11.) uskutoční v 57 samosprávach Žilinského kraja. Vyplýva to zo zoznamu obcí zverejneného na stránke somzodpovedny.sk. Testovanie sa týka obcí a miest, kde sa počet pozitívnych dostal nad jedno percento.

V okrese Čadca sa testovanie uskutoční v ôsmich obciach a meste Čadca. V okrese Kysucké Nové Mesto sa bude testovať v štyroch obciach.

V oravskom regióne sa testovanie uskutoční v desiatich obciach. V okrese Tvrdošín ide o päť obcí, v okrese Námestovo o dve. V okrese Dolný Kubín sa bude testovať v troch obciach.

Na Liptove sa testovanie týka 15 samospráv. Päť z nich je v okrese Ružomberok, desať v Liptovskomikulášskom okrese.

V okrese Žilina bude testovanie v štyroch obciach, v okrese Bytča v dvoch obciach a meste Bytča.

Víkendové testovanie bude aj v 12 obciach na Turci. V okrese Martin sa uskutoční v siedmich obciach, v okrese Turčianske Teplice sa bude testovať v piatich.

Najvyššiu mieru pozitivity spomedzi dotknutých 57 samospráv odhalilo ostatné plošné testovanie v obci Valaská Dubová - 5,16 percenta. Najnižšiu mieru pozitivity, rovné jedno percento, zaznamenali v obci Liptovská Porúbka.

Testovanie antigénovými testami sa má tento víkend uskutočniť celkom v 458 slovenských mestách a obciach. Na rozdiel od predošlých kôl bude dobrovoľné.