Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Daň za psa v Trenčíne sa od tohto roku bude platiť po novom

Podľa mesta ak u občanov nedošlo k žiadnej zmene vo vlastníctve alebo držaní psa, stačí počkať, kým im mesto Trenčín ako správca dane pošle rozhodnutie.

Trenčín 9. januára (TASR) – Daň za psa sa tento rok bude v Trenčíne platiť prvý raz po novom. Doterajšia platba do konca januára sa ruší, obyvatelia si budú musieť počkať na výmer od mesta.

Ako TASR informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, do roku 2012 boli Trenčania povinní zaplatiť daň za psa prvýkrát na základe platobného výmeru a v ďalších zdaňovacích obdobiach bez vyrubenia do 31. januára bežného zdaňovacieho obdobia.

"Rok 2013 prináša zmenu. Novelizáciou zákona o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady si občania od 1.1.2013 priznávajú daň za psa ako súčasť daňového priznania k miestnym daniam. V praxi to znamená, že dostanú jedno spoločné rozhodnutie k miestnym daniam - k dani z nehnuteľností a k dani za psa, kde bude uvedený termín uhradenia dane," uviedla Ságová. Podľa jej ďalších slov ak u občanov nedošlo k žiadnej zmene vo vlastníctve alebo držaní psa, stačí počkať, kým im mesto Trenčín ako správca dane pošle rozhodnutie.