Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Čadca bude v roku 2022 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Budúcoročný rozpočet nepočíta podľa mesta so žiadnym zvyšovaním daní a poplatkov.

Čadca 17. decembra (TASR) – Mesto Čadca bude v roku 2022 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 24 miliónov eur, ktorý schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na piatkovom rokovaní. Mesto Čadca o tom informovalo na svojej internetovej stránke.

"Do oblasti vzdelávania, predovšetkým na bežnú prevádzku materských a základných škôl, pôjde približne 53 percent z rozpočtu. Významnú investíciu bude tvoriť rekonštrukcia ciest, chodníkov a dobudujú sa nové parkoviská," uviedlo mesto.

V roku 2022 bude pokračovať aj modernizácia autobusových čakární. "V prvej etape prešlo v tomto roku kompletnou rekonštrukciou 17 autobusových čakární v prímestských častiach Čadečka a Horelica. Sú vybavené modernými prvkami a potrebným mobiliárom. V roku 2022 sa kompletne vymení 18 autobusových čakární v mestských častiach Milošová, Rieka a na sídlisku Žarec," doplnilo mesto.

Športovci budú mať na budúci rok možnosť bezplatne využívať športové haly na Ulici športovcov a na Ulici A. Hlinku. "Suma, ktorou takto mesto kluby dotuje, prevyšuje 200.000 eur ročne. Po rozsiahlej rekonštrukcii atletického oválu plánujeme pokračovať s oplotením areálu a rekonštrukciou časti športového areálu – krytej tribúny," informovalo mesto.