Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Deň architektúry bude vo Zvolene venovaný G. Stadtruckerovi

Mesto Zvolen, foto z archívu. Foto: TASR - Ján Krošlák

Súčasťou je aj výstava vo výkladoch zvolenských obchodov, ktorá popisuje výzor námestia v 30. rokoch minulého storočia, ktorý architekt Stadtrucker výrazne ovplyvnil, uviedol Fekiač.

Zvolen 28. septembra (TASR) - Záujemcovia o históriu sa v piatok (1. 10.) od 16.30 h môžu zúčastniť na komentovanej prechádzke po dielach architekta Gustáva Stadtruckera vo Zvolene. Podujatie sa koná v rámci festivalu Deň architektúry, ktorý je tohto roku súčasne v ôsmich mestách na Slovensku a desiatkach miest v Českej republike.

Ako pre TASR uviedol Ľubomír Fekiač zo Spolku priateľov architektúry Zvolena, piatok bude venovaný realizovaným stavbám Stadtruckera v centre Zvolena.

V sobotu (2. 10.) od 10.00 h sa ešte prehliadka uskutoční cestou z centra mesta až na Borovú horu, kde sa bude hovoriť o tamojšej budove mestskej ozdravovne, ktorá je rovnako dielom tohto zvolenského architekta.

"Súčasťou je aj výstava vo výkladoch zvolenských obchodov, ktorá popisuje výzor námestia v 30. rokoch minulého storočia, ktorý architekt Stadtrucker výrazne ovplyvnil," doplnil Fekiač.