Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Najväčšie detské ihrisko vyrastie v Tatrách už o pár dní

Ilustračné foto Foto: Slavomíra Chovanová/TASR

Víkend 30. a 31. mája sa bude na Štrbskom Plese niesť v znamení športu.

Vysoké Tatry 27. mája (TASR) – Región Vysokých Tatier bude od piatka 29. mája patriť deťom, pripravili tu pre ne viacero podujatí. "Program spojený s Medzinárodným dňom detí sme v Tatrách pretavili do niekoľkých dní nabitých atraktivitami. Hneď v piatok ráno je pre detičky z materských a základných škôl v Poprade pripravené divadelné predstavenie Dobrodružstvo Mydlinky a Bublika v Bublikove a pred zotmením okrem hviezd budú žiariť aj svetielka detských očí pri večernom behu na Štrbskom Plese," informovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Víkend 30. a 31. mája sa bude na Štrbskom Plese niesť v znamení športu. Okrem iného je v sobotu pripravená aj autogramiáda známych športovcov, či jazda na streche hasičského auta. "V našom trojdňovom detskom maratóne zábavy si nájde pre seba niečo naozaj každý," zdôraznila Maťašovská s tým, že v sobotu si pod dozorom profesionálneho trénera budú môcť deti vyskúšať aj golf na ihrisku vo Veľkej Lomnici. A na viac sa v tento deň deti zvezú lanovkou na Solisko za symbolické euro.

"Veľký detský deň bude aj v nedeľu, kedy sa v popradskom akvaparku uskutoční najväčšie stretnutie pirátov. Aj tu bude vstupné za symbolické jedno euro a program naozaj pestrý," doplnila Maťašovská. Športovať sa bude počas nedele aj v obci Štrba. Pre tých, čo majú radšej kultúru ako šport, je pripravený rockový muzikál spracovaný na motívy známej rozprávky Popoluška. Ten si budú môcť malí aj veľkí pozrieť v nedeľu o 10. hodine v Dome kultúry v Poprade.

Okrem programu vonku si takmer každé ubytovacie zariadenie v regióne pripravilo vlastné pobytové balíky a špeciálne animačné programy na nadchádzajúci víkend. Viac informácií o programe na najväčšom prírodnom ihrisku v Tatrách sú k dispozícii na internetovej stránke www.regiontatry.sk.