Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Počas Svetového dňa sprievodcov bude prehliadka veže v Trnave zadarmo

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Návštevníci sa dozvedia viac o histórii veže, hodinovom stroji, ako aj o rodine, ktorá sa o stroj stará.

Trnava 18. februára (TASR) - Na svetový deň sprievodcov cestovného ruchu pripravila Trnava Tourism, oblastná organizácia cestovného ruchu spolu s Turistickým informačným centrom bezplatné prehliadky historickej Mestskej veže.

"Každý rok 21. februára oslavujeme aj Svetový deň sprievodcov. Počas tohto dňa ponúkne Turistické informačné centrum – Región TIRNAVIA, divízia oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism pre záujemcov bezplatné prehliadky na Mestskú vežu so sprievodcom," uviedla výkonná riaditeľka Trnava Tourism Petra Blažejová.

Podľa jej ďalších slov štyri prehliadky bude možné absolvovať so sprievodcom v dvojhodinových intervaloch so začiatkom o 10.00 h. "Návštevníci sa počas návštevy dozvedia viac o histórii veže, hodinovom stroji, ako aj o rodine, ktorá sa o stroj stará alebo o tom, čo je to napríklad immaculata. Za pekného počasia bude z veže možné vidieť Malé Karpaty," povedala.

Okrem denných prehliadok sú s príchodom tmy plánované i ďalšie špeciálne vstupy. Večerné prehliadky Mestskej veže s lampášom o 18.00 a 19.00 h. Večernou Mestskou vežou prevedie návštevníkov jeden z najobľúbenejších a najskúsenejších turistických sprievodcov v Trnave, sprevádzajúci v historickom kostýme, pričom porozpráva niečo zo starej a slávnej histórie mesta Trnava a o jej dominante - samotnej Mestskej veži.

Počet osôb na prehliadky je limitovaný, každá bude prístupná maximálne 20 osobám. Rezervácie na prehliadky je možné realizovať v termíne od 18. do 20. februára v Turistickom informačnom centre – Región TIRNAVIA.