Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Vo Fiľakove dokončili denný stacionár, čaká ho už len kolaudácia

Na snímke radnica vo Fiľakove v okrese Lučenec. Foto: TASR

Prevádzkovateľom zariadenia bude nezisková organizácia Nezábudka, ktorá vo Fiľakove prevádzkuje aj domov sociálnych služieb.

Fiľakovo 17. decembra (TASR) – Rekonštrukcia budovy bývalej základnej umeleckej školy (ZUŠ) vo Fiľakove na denný stacionár je dokončená. Pred otvorením ho ešte čaká kolaudácia. Pre TASR to uviedla hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

"V súčasnosti sa pristupuje k začatiu kolaudačného konania. Po jeho ukončení a absolvovaní všetkých administratívnych povolení a nevyhnutných úkonov denný stacionár otvoríme," uviedla hovorkyňa mesta.

V dennom stacionári sa o maximálne desať klientov bude starať jedna opatrovateľka a dve terénne pracovníčky v závislosti od aktuálnej dennej potreby.

"V roku 2022 očakávame spustenie prevádzky v obmedzenom režime, keďže za daný rok ešte nedostaneme štátnu dotáciu na prevádzku. Od roku 2023 očakávame spustenie prevádzky s plnou kapacitou," dodala Mikuš Kovácsová.

Práce na vybudovaní denného stacionára vo Fiľakove odštartovali na začiatku roku 2021. V rámci projektu bola budova bývalej ZUŠ zateplená, zrekonštruovaná bola strecha, elektroinštalácia i kúrenie. Vymenené boli tiež všetky okná i dvere. Celkový rozpočet projektu dosiahol sumu 274.000 eur.