Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Deti aj dospelých ešte viac rozhýbe Európsky týždeň športu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Súčasťou Európskeho týždňa športu bude aj chlapčenský volejbalový turnaj kadetov na zrekonštruovaných antukových kurtoch v mestskom parku.

Banská Bystrica 22. septembra (TASR) – S cieľom podporiť šport a fyzickú aktivitu obyvateľov všetkých vekových kategórií sa mesto pod Urpínom už tradične zapája do Európskeho týždňa športu, ktorý sa začína 23. septembra a potrvá do konca mesiaca. Témou tohtoročného je heslo Beactive - Buď aktívny. TASR o tom vo štvrtok informovala Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora.

V aktuálnom ôsmom ročníku čaká škôlkarov a žiakov základných škôl v Banskej Bystrici cvičenie na fit loptách, šport pre radosť a zábavu, pozemný hokej medzi triedami, detská olympiáda a rôzne futbalové a florbalové turnaje či súťaže vo vybíjanej. Uskutoční sa tiež prvé kolo Žiackej chodeckej ligy.

"Súčasťou Európskeho týždňa športu bude aj chlapčenský volejbalový turnaj kadetov na zrekonštruovaných antukových kurtoch v mestskom parku. Stredoškoláci si zasúťažia v plážovom mixe vo volejbale alebo na olympiáde stredných škôl," konštatovala Dana Cibuľková, vedúca oddelenia športu magistrátu. Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa na krytú plaváreň na Štiavničkách opäť vráti obľúbená Plavecká štafeta.

"Výsledky, ktoré dosahujú jednotlivci a kluby, nás zaväzujú k tomu, aby sme šport v Banskej Bystrici naďalej rozvíjali a vytvárali adekvátne prostredie. Za uplynulé obdobie sa nám podarilo obnoviť športoviská pre mladých futbalistov, plavcov, ale i hokejistov a krasokorčuliarov," zdôraznil primátor Ján Nosko.