Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Deti na Horehroní zažili upírsky večer, vytvorili aj strašidlá

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Pevne veríme, že sa toto podujatie stane každoročnou súčasťou ako letné podujatie Upírska svetlá noc, povedala riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Horná Lehota 30. októbra (TASR) – V nízkotatranskej obci Horná Lehota v okrese Brezno ožila v piatok (29. 10.) podvečer, počas jesenných prázdnin školákov, legenda o slovenskom upírovi Prdimuchovi. Podľa Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, ktorá pripravila Strašidelný upírsky deň, si najmenší užili chvíle plné hier, zábavy, tvorivosti i nástrah.

"Okrem obľúbeného maľovania na tvár, vďaka ktorému sa to v Hornej Lehote podobalo na oslavu amerického sviatku Halloween, čakal na malých návštevníkov atraktívny program. Kým v minulosti tento upír naháňal obyvateľom strach, dnes príbehy o ňom lákajú predovšetkým deti. Vymaľovali si svojho upíra, vytvorili okaté tekvičky aj strašidlá. Po zotmení, ktoré umocňovalo celkovú atmosféru, začal ožívať príbeh nielen upíra, ale aj čarodejnice Fonfy," priblížila v sobotu destinačná manažérka OOCR Kristína Šajgalíková s tým, že najväčším lákadlom pre deti bol vstup do Prdimuchovej upírskej izby plnej záhad, tajomna a úloh. Záver podujatia venovali detskému večernému kinu.

"Pevne veríme, že sa toto podujatie stane každoročnou súčasťou ako letné podujatie Upírska svetlá noc," dodala riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.