Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Deň mladých športovcov privítal deti s intelektuálnym znevýhodnením

Snímka z Media dňa Mladých športovcov Špeciálnych olympiád Slovensko v hale Elán 24. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Program Mladí športovci sa zameriava na deti už od dvoch rokov. Jeho cieľom je naučiť ich základné športové zručnosti ako beh, kopanie, hádzanie a chytanie.

Bratislava 24. mája (TASR) – Deti s intelektuálnym znevýhodnením sa po prestávke spôsobenej pandémiou ochorenia COVID-19 opäť stretli na Dni mladých športovcov Špeciálnych olympiád Slovensko. Podujatie sa konalo v utorok v športovej hale na bratislavských Pasienkoch a na programe sa mohli zúčastniť deti od dvoch do 12 rokov. TASR o tom informovala PR manažérka organizácie Špeciálnych olympiád Slovensko Magdaléna Koreny.

Špeciálne olympiády Slovensko sa venujú športovcom s intelektuálnym znevýhodnením všetkých vekových kategórií. Program Mladí športovci sa zameriava na deti už od dvoch rokov. Jeho cieľom je naučiť ich základné športové zručnosti ako beh, kopanie, hádzanie a chytanie. Okrem toho si týmto spôsobom osvoja aj schopnosť deliť sa, striedať sa a postupovať podľa pokynov.
Snímka z Media dňa Mladých športovcov Špeciálnych olympiád Slovensko v hale Elán 24. mája 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

"Deti sa prostredníctvom športu učia zručnosti aj do normálneho života," uviedla Koreny. "Našou filozofiou je spájať deti s určitým znevýhodnením aj s tými zdravými, aby to v budúcnosti nebola pre nich výzva," priblížila.

Program pomáha deťom a mládeži športovať a zároveň ich nabáda k tomu, aby mali možnosť vybrať si šport, ktorý im najviac vyhovuje a baví ich. Pokiaľ zistia, že ich nejaký šport baví a sú v ňom dobrí, môžu pokračovať ďalej.
Snímka z Media dňa Mladých športovcov Špeciálnych olympiád Slovensko v hale Elán 24. mája 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

"Začlenia sa tak do cyklu tréningov a súťaží a tí najlepší majú možnosť pokračovať aj na medzinárodné podujatia," vysvetlila Koreny s tým, že v úvode je to však najmä o samotnej hre a zábave. Poukázala na to, že aj rodičia detí s intelektuálnym znevýhodnením sa môžu prostredníctvom takéhoto podujatia naučiť, ako sa s nimi najlepšie hrať či športovať.