Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

FOTO:Detskú letnú univerzitu SPU odštartovala slávnostná imatrikulácia

Slávnostnou imatrikuláciou (na snímke) v Aule Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre sa začala 1. júla 2022 Detská letná univerzita SPU. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Detská letná univerzita SPU nadväzuje na tradičnú Nitriansku letnú univerzitu, ktorá bola spoločným projektom SPU, Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a mesta Nitra.

Nitra 1. júla (TASR) – Slávnostnou imatrikuláciou v Aule Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre sa začala Detská letná univerzita SPU. Celkovo 32 detí vo veku od osem do 12 rokov sa počas piatich dní hravou a tvorivou formou oboznámi s akademickým prostredím a charakterom štúdia na univerzite, informovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová. Detská letná univerzita vyvrcholí v piatok 8. júla slávnostnou promóciou, v rámci ktorej bude absolventom udelený certifikát s titulom Academicus Junior.



Detská letná univerzita SPU nadväzuje na tradičnú Nitriansku letnú univerzitu, ktorá bola spoločným projektom SPU, Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a mesta Nitra. Tá sa konala každoročne od roku 2008 a počas 12 rokov ju absolvovalo vyše 500 detí. Jej konanie prerušila v roku 2020 pandémia. V tomto roku tradíciu obnovila SPU ako samostatný projekt univerzity, skonštatovala Chosraviová.

Aktivity Detskej letnej univerzity sú rozdelené do rôznych tematických okruhov. Účastníci si budú môcť vybrať z 12 aktivít. Sú medzi nimi odbory mladý výživár, sokoliar, kynológ, hipológ, botanik, potravinár, olympionik, vodič, chovateľ, lingvista, psychológ a čokolatier.