Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Detský maškarný ples v Malinovej má už vyše polstoročnú tradíciu

Maškarný ples v Malinovej Foto: TASR - Pavol Remiaš

Deti sprevádzali nielen ich rodičia, ale aj starkí, ba aj starší súrodenci. Na pamiatku si ich fotografovali i filmovali.

Malinová 19. januára (TASR) – Detský maškarný ples v podhorskej dedinke Malinová v okrese Prievidza má už viac než polstoročnú tradíciu.

Aj v sobotu popoludní sa na parkete miestneho domu kultúry predvádzali a potom aj tancovali malé princezné, víly, nevesty, snehulienka, ale aj niekoľko spidermanov, nebezpečný upír, Zoro pomstiteľ, kovboj, poľovník. Malý pirát si vybral do tanca bosorku, potom ju vymenil za mačičku, až sa napokon rozhodol vykrúcať sa na parkete úplne sám. Lev sa dobre zabával so zajačikom, vyrušovali ich nezbední banskí škriatkovia. Zišlo sa dovedna vyše 30 masiek detí od dvoch do desať rokov.

"Tradíciu maškarných plesov pre deti založila a po prvý raz aj zorganizovala moja mama, ktorá 32 rokov pracovala ako riaditeľka materskej školy. Do dôchodku odišla v roku 1981, ale maškarné plesy stále patria medzi podujatia, na ktoré sa deti tešia, ale aj ich rodičia sa na ne pripravujú celý rok. Fantázii sa medze nekladú, mamičky šijú kostýmy, ockovia zháňajú rekvizity v snahe byť čo najoriginálnejší. Nečudo, veď mnohí si ešte pamätajú, že aj oni sa každoročne tešili na svoj maškarný ples,“ povedala jedna z dlhoročných organizátoriek plesu, súčasná riaditeľka materskej školy Dagmar Dudášová.

Deti sprevádzali nielen ich rodičia, ale aj starkí, ba aj starší súrodenci. Na pamiatku si ich fotografovali i filmovali. "V minulosti sa neosvedčilo vyhodnocovanie najkrajšej masky, pretože deti, ktoré nevyhrali, boli často veľmi sklamané a boli aj slzičky. Teraz odmeňujeme každú masku balíčkom sladkostí rovnako, pretože každá maska si za odvahu a dobrú náladu odmenu zaslúži“, uviedla Dudášová.