Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Detva chce upratovanie cintorína ukončiť do konca týždňa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Na detvianskom cintoríne je podľa hovorcu Detvy aktuálne 3587 hrobových a urnových miest.

Detva 21. októbra (TASR) – Mesto Detva pred nadchádzajúcim dušičkovým obdobím zabezpečilo kosenie trávnatých plôch mestského cintorína a v týchto dňoch končí s upratovaním priestoru od napadaného lístia a pokosenej trávy. Pre TASR to vo štvrtok uviedol hovorca Detvy Milan Suja s tým, že tieto práce aktivačných pracovníkov plánuje samospráva ukončiť do konca tohto týždňa.

Ako dodal, počas posledného októbrového víkendu, Sviatku všetkých svätých a aj Pamiatky zosnulých, budú na cintoríne posilnené hliadky príslušníkov mestskej polície. Tí budú usmerňovať a riadiť dopravu. „V tomto období, keď návštevníci cintorína vo väčšej miere upratujú hroby zosnulých, je zabezpečené posilnenie vývozu komunálneho odpadu, a to niekoľkokrát týždenne. Veľkoobjemové kontajnery budú umiestnené na troch miestach detvianskeho cintorína,“ podotkol Suja.

Na detvianskom cintoríne je podľa neho aktuálne 3587 hrobových a urnových miest. „Nájomcov, ktorí pozabudli uhradiť nájom za hrobové miesto, mesto rieši postupom podľa ustanovenia o pohrebníctve,“ informoval a doplnil, že na cintoríne je 15 hrobových miest, o ktoré sa nikto nestará a postupne sa rušia.

Hovorca tiež podotkol, že počas deviatich mesiacov tohto roku pribudlo 12 nových hrobových miest a sedem urnových miest. „Mesto Detva má vytvorený pasport mestského cintorína, ten nájdu návštevníci na internetovej stránke www.cintoriny.sk."