Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Detva hľadá dodávateľa stavebných prác na obnovu škôlky na Námestí SNP

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Súčasťou zákazky sú napríklad stavebné zmeny budovy, elektroinštalácia, kanalizačná prípojka, požiarny vodovod i dažďová kanalizácia.

Detva 8. septembra (TASR) - Mesto Detva pokračuje s prípravou obnovy a rozšírenia kapacity svojej materskej školy na Námestí SNP. V súčasnosti vyhlásilo zákazku na jej rekonštrukciu. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že odhadovaná suma je 1.820.494 eur bez DPH.

Súčasťou zákazky sú napríklad stavebné zmeny budovy, elektroinštalácia, kanalizačná prípojka, požiarny vodovod i dažďová kanalizácia. Patria medzi ne aj parkovisko a areálová komunikácia. Počas stavebných prác budú škôlkari v dočasných priestoroch v školskom klube základnej školy v starej časti mesta.

Hovorca mesta Detva Milan Suja priblížil, že škôlku v minulosti budovali v dvoch etapách. V prvej vznikla predná časť z drevenej konštrukcie a v druhej etape zadná, murovaná časť. "V rámci rekonštrukcie zrútia prednú drevenú časť, ktorú nahradia murovanou dvojpodlažnou stavbou," vysvetlil s tým, že zadnú, súčasnú murovanú časť obnovia a bude mať nové dispozičné riešenie.

Primátor Branislav Baran na jar poznamenal, že plocha pre jedno dieťa by mala byť väčšia. "Naplní sa tak hygienická a aj priestorová norma, ktorú deti potrebujú," spresnil. Mrzí ho však, že pri projektovej príprave sa pozabudlo na vybudovanie detských jaslí. "Robíme s tým, čo sme zdedili a čo máme," podotkol Baran, ktorý je novým detvianskym primátorom od vlaňajších komunálnych volieb.

Mesto Detva je zriaďovateľom štyroch materských škôl. Okrem školského zariadenia na Námestí SNP v starej časti mesta navštevujú deti aj tri škôlky na sídlisku.