Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Detva neeviduje požiadavky obyvateľov na zákaz hazardu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Prevádzkovanie hazardných hier bude samospráva na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Detva 9. októbra (TASR) – Mesto Detva v súčasnosti neeviduje žiadne požiadavky obyvateľov na zakázanie hazardných hier na území mesta. Na otázku TASR, či navrhne primátor Detvy Ján Šufliarský zákaz hazardu v meste, tak odpovedal detviansky hovorca Milan Suja.

Ako dodal, prevádzkovanie hazardných hier bude samospráva na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva upravovať všeobecne záväzným nariadením o obmedzení prevádzkovania hazardných hier v meste Detva. Obmedziť hazardné hry na svojom území tak môže samospráva aj mimo možností, ktoré prináša novela zákona. Poslanci budú mať na svojom rokovaní možnosť stotožniť sa názorom zakázať hazard v meste počas vybraných 12 dní tak, ako to umožňuje legislatíva platná v súčasnosti.

Národná rada SR koncom septembra schválila novelu zákona o hazardných hrách, na základe ktorej budú môcť mestské zastupiteľstvá prostredníctvom všeobecne záväzného nariadenia zakázať hazardné hry na území mesta bez predloženia petície.

Nová legislatíva, ktorá má byť účinná od 1. novembra, zároveň zakazuje umiestňovanie herní na vodorovnú vzdialenosť menej ako 500 metrov od školy, školského zariadenia, zariadenia sociálnych služieb, zariadenia pre liečbu nelátkových závislostí a ubytovne mládeže, ak to stanoví obec všeobecným záväzným nariadením.