Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obce v detvianskom okrese sa pripravujú na testovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Časť obce chcú otestovať v sobotu a časť v nedeľu, podľa ulíc.

Detva 19. januára (TASR) – Obce v detvianskom okrese sa pripravujú na vládou ohlásené skríningové testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19. Samosprávy o tom obyvateľov informujú na svojich oficiálnych webstránkach.

Od piatka a počas celého víkendu sa budú môcť občania obce Látky otestovať na mobilnom odbernom mieste, k dispozícii bude hotel, ktorý je na Prašivej. Ľudia môžu prísť v piatok a v sobotu od 8:00 do 19:30 a v nedeľu od 7:00 do 12:00. Prestávka bude od 12:00 do 13:00 a od 17:00 do 17:30.

„Obec zriadi odberné miesto na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 v kultúrnom dome, v sobotu 23. januára v čase od 8:00 do 20:00. Odberné miesto bude fungovať bez rezervácie. Testovanie je bezplatné,“ uvádza obec Stožok.

Počas tohto dňa bude svojich obyvateľov testovať aj obec Korytárky. „Skríningové testovanie v našej obci je naplánované na sobotu 23. januára od 8:00 do 20:00. Informácie budeme priebežne aktualizovať,“ pripomína starosta Korytárok Dušan Mitter.

V obci Vígľaš bude testovanie na ochorenie COVID-19 od piatka do soboty. „Opäť budú zriadené dve odberové miesta v reštaurácii pod zámkom Vígľaš. Bližšie informácie prinesieme v priebehu najbližších dní,“ dodáva samospráva.

Možnosť otestovať sa na nový koronavírus budú mať aj obyvatelia obce Kriváň. Vestibul spoločenského domu bude pre nich otvorený počas soboty a nedele od 8:00 do 18:00. Záujemcom odporúčajú, aby prichádzali podľa pravidiel, ktoré samospráva zverejňuje na svojej oficiálnej webstránke. Časť obce chcú otestovať v sobotu a časť v nedeľu, podľa ulíc.

„Prosíme všetkých obyvateľov, aby sa snažili dodržať odporúčané dni a čas, čím chceme predísť dlhej čakacej dobe pred odberným miestom,“
zhrnula obec.

V prípade, že sa záujemcovia o testovanie nezúčastnia na víkendovom celoplošnom testovaní, stále sa budú môcť otestovať na mobilnom odbernom mieste pred budovou Rescuemed na Záhradnej ulici v Detve od 8:00 do 16:00 počas pracovných dní.