Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Obnovu chodníkov a ciest na Námestí mieru chce Detva ukončiť v októbri

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Caban

Súčasťou plánovanej obnovy nie je rekonštrukcia budovy občianskej vybavenosti, kde sú obchody a iné služby.

Detva 21. septembra (TASR) – Detva plánuje rekonštrukciu chodníkov a ciest na sídlisku Námestie mieru ukončiť koncom októbra tohto roka. Pre TASR to uviedol hovorca Detvy Milan Suja.

S prácami samospráva začala začiatkom júna tohto roka. „Práce na obnove chodníkov a ciest na Námestí mieru pokračujú podľa harmonogramu,“ dodal Suja s tým, že pri rekonštrukcii riešilo mesto práce navyše. „Vzišli z požiadaviek poslancov mestského zastupiteľstva a obyvateľov mesta,“ poznamenal a doplnil, že sa to týkalo oddychových kruhov, prepojovacích chodníkov, odvodových žľabov a aj výškových rozdielov medzi cestou a chodníkom. Súčasťou boli aj nové kanalizačné poklopy, premiestnenie stojiska pre kontajnery a križovanie základov pre oporný múr s vodovodným potrubím.

V projekte sa podľa mesta počíta s celkovou výmenou povrchových vrstiev chodníkov. „Ich povrch bude z betónovej zámkovej dlažby alebo z asfaltu. Vyasfaltované budú aj obslužné komunikácie vrátane parkovísk a ihriska,“ zdôraznili.

Obnova sa týka aj ciest a plôch pre verejnosť. Súčasťou projektu bude aj nové kontajnerové stojisko v strede veľkého centrálneho parkoviska. Náhradné parkovanie pre obyvateľov sídliska je zabezpečené na veľkokapacitnom parkovisku oproti letnému štadiónu. Zároveň sa na parkovanie uvoľnila aj miestna komunikácia od križovatky po veľkokapacitné parkovisko pri letnom štadióne.

Súčasťou plánovanej obnovy nie je rekonštrukcia budovy občianskej vybavenosti, kde sú obchody a iné služby. V priestoroch, ktoré patria mestu, sídlia napríklad potraviny, obchod s mäsom, pohostinstvo či cukráreň.