Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Detve sú otvorené všetky škôlky a aj prvý stupeň základných škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Erika Ďurčová

Ako dodal hovorca mesta Milan Suja, podmienkou nástupu detí je preukázanie sa negatívnym antigénovým testom aspoň jedného zákonného zástupcu a aj čestným vyhlásením o tom, že nie je infekčný.

Detva 12. apríla (TASR) – V Detve sú od pondelka otvorené všetky materské školy a aj prvý stupeň vo všetkých štyroch mestských základných školách. Pre TASR to potvrdil hovorca mesta Milan Suja. Ako dodal, podmienkou nástupu detí je preukázanie sa negatívnym antigénovým testom aspoň jedného zákonného zástupcu a aj čestným vyhlásením o tom, že nie je infekčný.

Mesto Hriňová v Detvianskom okrese, zriaďovateľ dvoch základných škôl s materskými školami a jednej samostatnej materskej školy, sa pripravil na otvorenie podľa platných odporúčaní ministerstva školstva. TASR o tom informoval vedúci odboru školstva hriňovského mestského úradu Martin Kliment. Ako poznamenal, základné a materské školy doteraz navštevovali prednostne deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a tých, ktorí nemôžu vykonávať prácu z domu. „Tak, ako doteraz, sa aj v súčasnosti rodičia detí preukazovali platným negatívnym antigénovým testom. Odpadla povinnosť nosiť potvrdenie od zamestnávateľa o tom, že rodič nemôže pracovať z domu,“ zdôraznil a doplnil, že v školách a materských školách merajú deťom teplotu a sprísnený je aj ranný vstup do budovy. „Školy si zabezpečili dostatočné množstvo dezinfekčných a ochranných prostriedkov pre žiakov a učiteľov,“ ukončil Kliment.

Materské školy a prvý stupeň základných škôl sú od pondelka otvorené pre deti všetkých rodičov. Aj naďalej podľa platných predpisov platí podmienka pretestovania zákonného zástupcu.