Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Detva pre zvyšovanie cien energií neplánuje prepúšťať zamestnancov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Hovorca mesta Milan Suja pripomenul, že neuvažujú ani o tom, že by ľudia pracovali z domu.

Detva 21. februára (TASR) - Mesto Detva v súčasnosti neplánuje pre zvyšovanie cien energií prepúšťať svojich zamestnancov. TASR to v utorok potvrdil hovorca mesta Milan Suja.

Pripomenul, že neuvažujú ani o tom, že by ľudia pracovali z domu. Dôvodom podľa jeho slov je, že väčšina zamestnancov sa pri výkone svojej agendy musí stretávať s obyvateľmi mesta. "Vysoké ceny energií sú obrovskou záťažou pre každú samosprávu. Pevne však veríme, že nebudeme musieť zatvárať žiadne zariadenia, ktoré máme vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti," spresnil. "Určite nie školy a škôlky," zdôraznil.

O koľko presne stúpli Detve ceny energií, je v súčasnosti podľa neho ťažké povedať. "Organizácie, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, majú samostatnú právnu subjektivitu a dodávky energií im zabezpečujú rôzni dodávatelia," uviedol. Dodal, že pri elektrickej energii si niektorí dohodli spotové ceny a niektorí fixné. "Výdavky na elektrickú energiu stúpli približne o viac ako pol milióna eur v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi," ukončil Suja.