Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Detva robila kontrolu detských ihrísk, posúdiť chcú ich stav

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Na financovanie tohto projektu mesto získalo dotáciu z fondov Európskej únie.

Detva 1. októbra (TASR) – Mesto Detva robilo počas septembra kontrolu detských ihrísk na svojom území. „Výstupom bude posúdenie ich technického stavu, ale aj využiteľnosti, a na základe poznatkov bude mesto ďalej postupovať. Rozhodneme sa, ktoré ihriská zrušíme a ktoré necháme a dobudujeme,“ uviedol pre TASR primátor Detvy Ján Šufliarský s tým, že zámerom mesta je vytvoriť centralizované detské ihriská.

Najnovším detským ihriskom na detvianskom sídlisku je projekt revitalizácie vnútrobloku na ulici Andreja Hlinku. Verejný priestor medzi bytovými domami funguje pre deti a ich rodičov od vlaňajšieho leta. Pribudli tam hojdačky, lezecká stena, kvety, lavičky, či ihrisko na cvičenie s vlastnou váhou. Na financovanie tohto projektu mesto získalo dotáciu z fondov Európskej únie vo výške 468.528 eur, ďalšie náklady boli hradené z mestského rozpočtu.

Na otázku, či plánuje mesto obnoviť niektoré chodníky, primátor odpovedal, že v tomto roku v rámci investičnej výstavby obnovili chodníky na ulici Antona Bernoláka, pred materskou a aj pred základnou školou. „V budúcom roku plánuje mesto obnoviť chodníky a parkoviská na Námestí mieru,“ poznamenal.

Vo veľmi zlom stave sú v meste pod Poľanou autobusové zastávky. Väčšinou sú zničené, zhrdzavené, chýbajú na nich sklá a špinavé sú od plagátov o kultúrnych podujatiach. Šéf mesta však tvrdí, že zastávky samospráva opravuje a udržiava počas celého roka. „V roku 2019 a 2020 sme rekonštruovali autobusové zastávky po lazoch. V budúcom období chceme vymeniť zastávky v centrálnej časti mesta Detva za nové a v jednotnom štýle, s prvkami ľudového motívu,“ zhrnul.