Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Detva rozdá seniorom nad 65 rokov respirátory

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Detvianska samospráva tiež pripomína, že obyvatelia nad 75 rokov sa už v súčasnosti môžu dať zaočkovať, najskôr sa však musia zaregistrovať cez internetovú stránku korona.gov.sk.

Detva 5. marca (TASR) – Seniori nad 65 rokov v Detve dostanú v týchto dňoch respirátory. Zabezpečuje im ich mesto, v týchto dňoch ich roznášajú pracovníci mestského úradu priamo do domácností. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.

Od pondelka 8. marca platia nové opatrenia, ktoré budú, okrem iného, zavádzať povinné respirátory v obchodoch a tiež v mestskej hromadnej doprave. „Pokiaľ sa respirátor nosí správne a dobre prilieha na tvár, je účinný na 98 percent. Pokiaľ niekto ide do priestoru, kde je predpoklad, že sa môže stretnúť s infikovaným, respirátor ho môže kvalitne ochrániť," povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

Detvianska samospráva tiež pripomína, že obyvatelia nad 75 rokov sa už v súčasnosti môžu dať zaočkovať, najskôr sa však musia zaregistrovať cez internetovú stránku korona.gov.sk. „Mestský úrad Detva, oddelenie školstva a sociálnych vecí, vám vie s registráciou pomôcť. Upozorňujeme, že očkovacie centrum v Detve zatiaľ nie je otvorené,“ podotklo mesto s tým, že pre pomoc s registráciou na očkovanie môžu občania telefonovať na číslo +421 45/37 00 451 alebo +421 45/37 00 427.