Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Detve sa stretnú najlepší zvárači, zabávať sa bude celý región

Foto: Detviansky zvar

Podpoľanie je už viac ako polstoročie známe svojím strojárskym umením. Preto sa tu už po tretí krát organizuje podujatie pod názvom Detviansky zvar.

Bratislava 14. máj (OTS)– V už tradičnom termíne (1. a 2. júna 2013) sa bude konať v Detve (na zimnom a Futbalovom štadióne). Návštevníci sa môžu tešiť nielen na špičkových zváračov, ale aj obľúbeného Joža Pročka, či skupinu Drišľak.

Detviansky zvar sa bude konať počas víkendu, 1. a 2. júna. V sobotu sa začína súťaž v zváraní o Majstra detvianskeho zvaru. Súťaž sa bude konať v krytej hale zimného štadiónu, pričom súťažiť sa bude na 6 pracoviskách. V sobotu je naplánované semifinále. Šiesti najlepší postúpia do finále, ktoré prebehne v nedeľu. Zváranie si môžu návštevníci pozrieť priamo na mieste. Buď na veľkorozmerných obrazovkách, alebo špeciálnymi tmavými prierezmi. „Pre víťaza máme pripravené, rovnako ako to bolo v minulom, osobné auto“, povedal nám Pavel Machava, riaditeľ Detvianskeho zvaru. Na súťaži očakávajú zváračov z celého Slovenska. Vlani ostala hlavná cena v Detve.

Foto: Detviansky zvar

Počas súťaže zváračov bude na Zimnom štadióne v Detve prebiehať Výstava zváracej techniky a zváracích komponentov, ako ak Medzinárodný seminár o nových trendoch v zváraní.

Nedeľa je venovaná športu, zábave a oddychu. Pre obyvateľov Detvy i celého okolia bude na Futbalovom štadióne pripravený bohatý program. Okrem tradičných športových disciplín, ako je futbalový turnaj, hod valaškou, beh s fúrikom, či rúbanie dreva, si na svoje prídu aj tí najmenší. Čaká na nich množstvo atraktívnych súťaží a tiež obľúbený zabávač Jožo Pročko. „Akciu organizujeme v spolupráci s mestom Detva. Preto by sme nedeľu radi spojili s Medzinárodným dňom detí“, doplnil Pavel Machava. Deti sa v nedeľu budú nielen zabávať, ale aj vystupovať. ZUŠ v Detve pripravila vystúpenia svojich žiakov. Do programu sa tiež ukážkami svojej činnosti zapoja mestské športové kluby. Informačný stánok pripravuje aj Spojená škola v Detve. Záver večera spríjemní vystúpenie známej hudobnej skupiny Drišľak.

Foto: Detviansky zvar

Program:
Zimný štadión
1.6.2013 (sobota)
08.00 - 19.00 – Súťaž v zváraní
2.6.2013 (nedeľa)
09.30 – 17:30 Súťaž v zváraní

Futbalový štadión – Zabávame Podpoľanie
2.6.2013 (nedeľa)
12:00 – oficiálne otvorenie
13:00 – športové súťaže
17:00 – vyhlásenie víťaza Súťaže v zváraní
19:00 – vystúpenie skupiny Drišľak