Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Devínska Nová Ves vyhlásila súťaž na revitalizáciu okolia rybníka

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

K návrhom sa bude môcť v rámci participácie vyjadriť aj verejnosť.

Bratislava 28. júla (TASR) – Bratislavská Devínska Nová Ves vyhlásila verejnú anonymnú architektonickú súťaž na revitalizáciu územia okolia zrekonštruovanej viacúčelovej vodnej nádrže na Mlynskej ulici. Zadefinovať má vzhľad a funkčnosť okolia. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke. Návrhy je možné podávať do 15. septembra.

"Zámerom je priniesť aktívnejší a pestrejší spôsob využitia vodnej nádrže priamo nadväzujúcej na existujúce cyklistické trasy a výnimočné alúvium rieky Morava spolu so zabezpečením obslužných služieb," konštatuje samospráva v súťažných podmienkach. Súťaž tak má napomôcť nájdeniu najlepšieho riešenia. K návrhom sa bude môcť v rámci participácie vyjadriť aj verejnosť.

Mestská časť zrekonštruovala tento rok viacúčelovú vodnú nádrž. Predmetom stavebných prác bolo odstránenie bahenných nánosov, úprava svahov nádrže, rekonštrukcia nápustného a výpustného objektu, rekonštrukcia lávky a stavidla na potoku Mláka.

Vodná nádrž by mala slúžiť na rekreačné účely, teda na zimné korčuľovanie a letné člnkovanie sa v plnohodnotnom rekreačnom priestore. Prípadné kúpanie bude závisieť od kvality vody vo vodnej nádrži. Umožní tiež hasičskému zboru jednoduchší prístup k čerpaniu vody na hasenie, poslúžiť môže aj ako vodný zdroj na polievanie zelene.

Predtým sa práce na rybníku vykonali v rokoch 1997 až 1998, keď bol rybník vypustený a nánosy z potoka (cca 30 cm) vybagrované.