Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Díleri drog z trnavských diskoték sú už za mrežami

Ilustračné foto Foto: TASR

Za nedovolenú výrobu, držanie a distribúciu omamných látok hrozí trom mužom z Trnavy trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Trnava 16. júla (TASR) – Troch páchateľov, ktorí drogami pravidelne zásobovali návštevníkov dvoch veľkých trnavských diskoték, zadržala polícia.

Koncom uplynulého týždňa počas troch domových prehliadok zadržali policajti predmety na výrobu drog a kryštalickú látku amfetamín, z ktorej by bolo možné vyrobiť 450 dávok. Ich hodnota na trhu by sa pohybovala okolo 4500 eur. Dnes o tom na stretnutí s novinármi informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Trnave Bystrík Stanko.

Z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby, držania a prechovávania omamných látok, jedov a prekurzorov obvinili 24-ročného Adama D., 22-ročného Borisa O. a 26-ročného Martina H. z Trnavy. Policajný riaditeľ dodal, že páchateľov polícia dlhšie sledovala. Množstvo, ktoré policajti pri prehliadke našli, je však podľa neho len malý zlomok drog, ktoré páchatelia vyrobili. "Išlo už o trestaných mužov, ktorí sa zamerali na distribúciu drog v prostredí mladistvých," informoval Stanko. Za to im teraz hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov, stíhaní sú väzobne.

Drogu, tentoraz konope, našla polícia aj pri pátraní po ukradnutom malotraktore v obci Dvorníky. Policajti v tejto súvislosti prehľadali aj dve vytypované neskolaudované chaty v oblasti Posádka, v jednej z nich bolo okrem traktora aj 59 koreňov konope vysokých 110 centimetrov. "Sušili ju prírodným spôsobom na povale, okrem toho tam boli aj prekurzory na výrobu drog," uviedol Stanko. V tomto prípade je podozrivá jedna osoba.