Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Disciplinárka voči sudcovi Michalovi S. pokračovala výsluchom svedkyne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Disciplinárny senát už skôr spojil štyri disciplinárky, ktoré sú vedené voči Michalovi S., do spoločného konania. Rozhodnutie bolo prijaté v záujme hospodárnosti konania.

Bratislava 2. marca (TASR) - Ústne pojednávanie v disciplinárnej veci vedenej voči sudcovi Michalovi S. pokračovalo vo štvrtok výsluchom svedkyne a oboznamovaním listinných dôkazov. Predsedníčka disciplinárneho senátu Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR potom odročila pojednávanie na 22. marca. TASR o tom informoval hovorca súdu Michal Hajtol.

Výsluch svedkyne navrhli disciplinárne obvinený sudca, ako aj predsedníčka Okresného súdu (OS) Bratislava V. "Po výsluchu oboznámila sudkyňa spravodajkyňa účastníkov konania s listinnými dôkazmi zo všetkých súdnych spisov, ktoré sú súčasťou spoločného disciplinárneho konania," priblížil hovorca.

Disciplinárny senát rozhodol o odročení pojednávania na 22. marca za účelom doplnenia dokazovania, a to v súvislosti s preukázaním doručovania pokynov a opatrení vedenia OS Bratislava V. "Zároveň účastníkov konania požiadala o doručenie listinných dôkazov, na ktoré poukázali v priebehu dnešného pojednávania," doplnil Hajtol.

V prípade preukázania viny hrozí sudcovi OS Bratislava V Michalovi S. v súvislosti s prieťahmi vo viacerých konaniach až pozbavenie funkcie sudcu. V súčasnosti má dočasne pozastavený výkon funkcie.

Disciplinárny senát už skôr spojil štyri disciplinárky, ktoré sú vedené voči Michalovi S., do spoločného konania. Rozhodnutie bolo prijaté v záujme hospodárnosti konania.