Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Diskusia o budúcom vykurovaní mesta Prievidza bude online

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Na otázky verejnosti budú pripravení odpovedať aj primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková a zástupca okresného správcovského bytového družstva.

Prievidza 19. októbra (TASR) - Diskusia o riešeniach budúceho vykurovania hornej Nitry sa uskutoční online formou. Konať sa bude v utorok (20. 10.) od 17.00 h a samospráva Prievidze ju bude vysielať na YouTube kanáli mesta. Obyvatelia sa budú môcť do diskusie zapojiť doručením otázok cez platformu Sli.do alebo emailom. Záznam odvysiela i regionálna televízia. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Online diskusiu o budúcnosti vykurovania regiónu pripravila samospráva ako alternatívu verejného zhromaždenia, ktoré pre opatrenia prijaté Úradom verejného zdravotníctva SR pre šírenie nového koronavírusu nebude môcť v blízkej dobe organizovať. Obyvatelia môžu klásť otázky cez internetovú stránku Sli.do po zadaní kódu #teplo. Verejnosť môže otázky alebo podnety k riešeniam posielať aj prostredníctvom emailu teplo@prievidza.sk.

Svoju účasť na diskusii potvrdili zástupcovia Prievidzského tepelného hospodárstva a Slovenských elektrární, ktorí predstavia svoje zámery riešenia budúcnosti vykurovania v krátkych prezentáciách. Zástupca Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR priblíži kritériá na hodnotenie zámerov, ktoré pripravili v rámci asistencie experti Európskej investičnej banky - JASPERS. Na otázky verejnosti budú pripravení odpovedať aj primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková a zástupca okresného správcovského bytového družstva.

Diskusia potrvá najviac tri hodiny. Jej záznam odvysiela i regionálna televízia v stredu (21. 10.) o 20.00 h a v nedeľu (25. 10.) o 10.00 h. Komplexné informácie o budúcnosti vykurovania po roku 2023 obyvatelia nájdu aj na špeciálnej webovej stránke www.prievidza.sk/teplo.