Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Diskusie so Zuzanou Kovačič Hanzelovou a hosťami

Scéna relácie Hry v DPOH pochádza z predstavenia Perníková dáma Foto: E. Lančaričová, archív BKIS

Divadlo P. O. Hviezdoslava je tak, ako aj ostatné slovenské divadlá, zatvorené.

Bratislava 23. marca (OTS) - V nedeľu - 28. marca však divadlo ožije zaujímavými hosťami, ktorých si do diskusnej relácie Hry v DPOH pozve moderátorka Zuzana Kovačič Hanzelová.

Hry v DPOH
Nová relácia sa nakrúca v javiskových priestoroch Divadla P. O. Hviezdoslava. „Nový edukatívny diskusný formát prinesie raz do mesiaca formou rozhovorov a hudobných vstupov iný pohľad na disciplíny života odvodené od školských predmetov, akými sú dejepis, chémia, slovenčina, umelecká, či telesná výchova,“ vysvetľuje vedúca DPOH Valéria Schulczová. Moderátorka Zuzana Kovačič Hanzelová v rozhovoroch s hosťami rozoberá význam a motiváciu štúdia jednotlivých disciplín.

Prvý diel relácie sa bude niesť v znamení umeleckej výchovy a jeho podtitul znie: Na čo hráš? Umenie patrí do vývoja človeka rovnako ako čokoľvek iné. Hľadanie krásy, prepájanie hemisfér v mozgu, ale aj nadšenie z kreatívnej práce sú hodnoty, ktoré spojili aj hostí diskusie – herečku SND Zuzanu Fialovú a violončelistu Jozefa Luptáka. Obaja majú skúsenosť s učením mladých ľudí a v talk show prezradia s humorom a s nadhľadom jednoduchý návod na funkčnú krajinu, ale aj to, ako deti viesť k umeniu. Hudobní hostia prvého dielu Hier v DPOH budú akordeonista Boris Lenko a violončelista a beatboxer Jozef Lupták.


Herečka Zuzana Fialová porozpráva aj o jej vzťahu k výtvarnému umeniu.
Foto: E. Lančaričová, archív BKIS


Premiéra prvého dielu relácie bude odvysielaná príznačne na Deň učiteľov - 28. marca o 19.00 na Facebooku Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) a mediálneho partnera - Denníka N.