Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Deti sa môžu tešiť na denný divadelný tábor v Žiline

Na archívnej snímke deti počas denného divadelného tábora Za oponou v Bábkovom divadle v Žiline. Foto: TASR Erika Ďurčová

Tohtoročný denný divadelný tábor sa bude konať prvé tri júlové týždne v priestoroch Bábkového divadla Žilina.

Žilina 9. apríla (TASR) – Bábkové divadlo Žilina a nezisková organizácia Za oponou pripravujú na júl ôsmy ročník denného tábora pre deti. Prihlásiť sa doň bude možné od 23. apríla. TASR o tom informovala riaditeľka neziskovej organizácie Za oponou Petra Tvrdá.

Tohtoročný denný divadelný tábor sa bude konať prvé tri júlové týždne v priestoroch Bábkového divadla Žilina. "Je určený pre deti od siedmich do 14 rokov, ktoré majú rady rozprávky a bábkové divadlo," uviedla Tvrdá. Podľa jej slov deti čaká množstvo rozprávkových a tvorivých hier, bábok i prekvapení. Tiež žilinskí profesionálni bábkoherci, ktorí ich naučia, ako si vyrobiť bábku a "vdýchnuť jej život".

Riaditeľka neziskovej organizácie priblížila, že okrem tajných divadelných chodieb, ktoré vedú do zákulisia, sa môžu účastníci tábora tešiť na čarovnú divadelnú záhradu. V nej budú aj tento rok prebiehať pohybové i tvorivé aktivity ako napríklad tvorba scenára či čítacie skúšky. "Na javisku sa vždy v piatok o 16.30 h uskutoční slávnostná premiéra rozprávky, ktorú počas tábora vytvoria herci z Bábkového divadla Žilina spolu s deťmi," povedala Tvrdá.

Počet detí vo všetkých turnusoch je limitovaný.