Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Bratislavské bábkové divadlo vydáva darčekové poukazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Divadlo na toto rozhodnutie motivovali diváci.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Bratislavské bábkové divadlo (BBD) prvýkrát vo svojej histórii vydáva vlastné darčekové poukazy. Dáva tak možnosť obdarovať blízkych a počas pandémie podporiť kultúru na Slovensku. TASR o tom informoval Stanislav Várady z BBD.

Divadlo na toto rozhodnutie motivovali diváci. "Už na jar sa nás pýtali, ako nás počas zatvorenia divadiel môžu podporiť. Keďže však opätovné otvorenie nebolo jasné, nemohli sme im prisľúbiť, kedy hrať budeme a kedy nie," hovorí Katarína Fridrichová z prevádzky BBD. "V súčasnosti už opäť stabilne hráme za dodržiavania protipandemických opatrení. Navyše sa blížia vianočné sviatky, a tak sme sa rozhodli konečne dať našim divákom možnosť podporiť nás svojou opakovanou návštevou a mať darček pre celú rodinu," dodáva.

Poukazy môžu využiť diváci do konca roka 2021 na všetky plánované predstavenia. "Tie sú odohrané za dodržania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení vrátane obmedzenej kapacity hľadiska," avizuje BBD.

Divadlo ešte v novembri uviedlo svoju exteriérovú novinku Záhrada nikdy nespí, o živočíchoch obývajúcich naše parky a záhrady, ktorá sa od februára bude opäť hrávať v záhrade vedľa divadla. Zároveň spolu so zoskupením Odivo pripravuje ďalší "prírodný" projekt, tentoraz z exotického prostredia džungle. Premiéra je naplánovaná na marec 2021.