Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Divadlo v Žiline uvedie premiéru inscenácie Táto izba sa nedá zjesť

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

nscenácia je podľa nej monodrámou herečky Ivety Pagáčovej, ktorá sa pre diváka stáva sprievodkyňou v príbehu vzťahu malej Terezy s jej päťdesiatročným učiteľom Ivanom.

Žilina 30. decembra (TASR) – Mestské divadlo Žilina uvedie v sobotu 7. januára 2023 premiéru inscenácie Nicol Hochholczerovej Táto izba sa nedá zjesť v dramatizácii a réžii Eduarda Kudláča. TASR o tom informovala Zuzana Palenčíková z Mestského divadla Žilina.

"Autorka vychádzala pri písaní z vlastnej skúsenosti a šokuje svojou otvorenosťou, s akou odkrýva intímnu tému sexuálneho zneužívania," doplnila Palenčíková.

Inscenácia je podľa nej monodrámou herečky Ivety Pagáčovej, ktorá sa pre diváka stáva sprievodkyňou v príbehu vzťahu malej Terezy s jej päťdesiatročným učiteľom Ivanom. "Ich vzťah vyzerá byť vzájomný. O násilnom zneužívaní malého dievčaťa nemôže byť ani reč. Na prvý pohľad. Táto izba sa nedá zjesť nie je o láske a ani o chorej láske. Za 'súhlasom' dieťaťa sa skrývajú výhody, ktoré nie sú zadarmo. A to nie je láska," uviedla Palenčíková.