Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Dni bez bariér v Arboréte Borová hora budú zamerané na vzdelávanie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Podujatie pre vozičkárov, seniorov, rodičov s kočíkmi ako aj širokú odbornú a laickú verejnosť bude 7. a 8. mája.

Zvolen 3. mája (TASR) - Arborétum Borová hora Technickej univerzity (TUZVO) vo Zvolene sa po roku opäť stane otvoreným pre skupiny osôb s telesným postihnutím. Uskutoční sa v ňom šiesty ročník odborného podujatia Dni bez bariér 2024. TASR o tom informoval hovorca TUZVO Ján Lichý.

Podujatie pre vozičkárov, seniorov, rodičov s kočíkmi ako aj širokú odbornú a laickú verejnosť bude 7. a 8. mája. Zameria sa na vzdelávacie aktivity v prírodnom prostredí existujúcich náučných chodníkov. "V stredu (8. 5.) je pre návštevníkov pripravené sprevádzanie s odborným výkladom o 10.00 a 14.00 h," objasnil. V spolupráci s odborníkmi predstavia aj možnosti využitia bezbariérových pomôcok a zariadení pre ľudí so špecifickými potrebami.

Arborétum sa problematikou bezbariérového sprístupňovania na vedecko-odbornej úrovni intenzívne zaoberá od roku 2015, keď bol prvý medzinárodný seminár s touto problematikou na Slovensku.

Borová hora patrí medzi jedinečné pracoviská svojho druhu na Slovensku. "Prírodnými podmienkami, atraktívnymi výsadbami a autentickými scenériami, vysadenými rozmanitými druhmi a formami drevín poskytuje podmienky nielen na univerzitné vzdelávanie. Je to aj na vzdelávanie ďalších typov škôl, ako aj širokej odbornej a laickej verejnosti vrátane osôb so zdravotným znevýhodnením," zdôraznil riaditeľ arboréta Ivan Lukáčik.