Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dni Bystrej vyvrcholia večer krstom nového amfiteátra

Ivan Tásler z kapely IMT Smile Foto: Patrik Gerši /TASR

V popoludňajších hodinách je naplánovaná oficiálna časť osláv 455. výročia prvej písomnej zmienky o obci Bystrá, ako aj vyhlásenie výsledkov súťaže o pohár starostu.

Bystrá 18. augusta (TASR) – Súťaže, zábavné aktivity, atrakcie pre deti a vystúpenia folklórnych zoskupení i hudobných skupín. To všetko čaká v sobotu na obyvateľov a návštevníkov Bystrej v Banskobystrickom okrese počas dní obce, ktoré sú spojené aj s oslavou výročia jej založenia.

„Zatiaľ nám vychádza počasie a ľudí môže prilákať aj množstvo akcií. Je to napríklad Súťaž o pohár starostu, teda štvorboj zložený zo streľby zo vzduchovky, stolného tenisu a hier v šípky a kolky. Čo sa týka programu, máme tu napríklad muziku z Klenovca, folklórny súbor Mostár či skupinu Oblastné skutočnosti. Večer vystúpia kapely Polemic a IMT Smile,“ uviedol pre TASR starosta Marian Alberty.

V popoludňajších hodinách je naplánovaná oficiálna časť osláv 455. výročia prvej písomnej zmienky o obci Bystrá, ako aj vyhlásenie výsledkov súťaže o pohár starostu. Vyvrcholením sobotňajšieho programu bude krst nového amfiteátra, ktorý je situovaný pri parkovisku neďaleko Bystrianskej jaskyne. „Jeho krstným otcom bude Ivan Tásler,“ dodal Alberty.