Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Dni majstrov ÚĽUV budú bez sprievodného kultúrneho programu

Na archívnej snímke festival Dni majstrov ÚĽUV. Foto: TASR/Dano Veselský

Organizátori sa rozhodli tohtoročný festival pripraviť len v podobe predvádzania remesiel spojeného s predajom ľudových umeleckých výrobkov.

Bratislava 30. augusta (TASR) – Festival Dni majstrov Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) opäť prinesie do Bratislavy ľudovú kultúru a remeslá zo všetkých regiónov Slovenska. Uskutoční sa prvý septembrový víkend (4. - 5. 9.) na Hviezdoslavovom námestí za účasti viac ako 80 výrobcov a majstrov, ktorí budú predvádzať svoje zručnosti priamo pred návštevníkmi.

"Nebudú chýbať hrnčiarstvo, výroba ľudových hudobných nástrojov, rezbárstvo, šperkárstvo, kováčstvo, drotárstvo či tkáčstvo," avizuje ÚĹUV. Organizátori sa rozhodli tohtoročný festival pripraviť len v podobe predvádzania remesiel spojeného s predajom ľudových umeleckých výrobkov: "Naším zámerom je eliminovať zhlukovanie sa návštevníkov, a práve z tohto dôvodu nebude súčasťou tohtoročného festivalu žiaden sprievodný kultúrny program. V centre diania budú výrobcovia a predvádzanie výroby."

Festival na Hviezdoslavovom námestí rozdelili na dve zóny s kontrolovaným pohybom cez vstupné a výstupné brány. Prvá zóna bude v priestore od historickej budovy Slovenského národného divadla (SND) po Strakovu ulicu, druhá zóna bude od besiedky po Rybné námestie. "Vstup na podujatie bude umožnený v danom momente maximálne 1000 návštevníkom nezávisle od toho, či boli očkovaní, testovaní alebo prekonali ochorenie COVID-19," informovala TASR Martina Polakovičová z ÚĽUV.