Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dni mesta Brezna prinesú koncerty, jarmok či ohňostroj

Na snímke mestská veža na námestí v Brezne 7. októbra 2022. Foto: TASR

Ako informovalo mesto, oslavy sa začnú o 9.00 h vystúpením a prezentáciou žiakov základných a stredných škôl. V tento deň samospráva odovzdá aj ocenenia Športovec mesta za rok 2022.

Brezno 1. júna (TASR) - V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.

Ako informovalo mesto, oslavy sa začnú o 9.00 h vystúpením a prezentáciou žiakov základných a stredných škôl. V tento deň samospráva odovzdá aj ocenenia Športovec mesta za rok 2022. Večer už bude patriť vystúpeniam kapely Heľenine oči a raperovi Kalimu, ako aj diskotéke pod holým nebom. V sobotu (3. 6.) o 10.00 h je v programe ochutnávka guľášov mestských združení, primátorský charitatívny guľáš a neskôr aj odovzdanie ocenení kultúrnym telesám mesta. Podvečer na námestí vystúpia Duchoňovci, spevák Pavol Hammel a dvojdňové oslavy zavŕši o 22.00 h ohňostroj a párty s nestarnúcimi hitmi.

V nedeľu (4. 6.) o 9.00 h sa v evanjelickom kostole uskutočnia slávnostné Služby Božie, súčasťou ktorých bude posviacka zvonov, svietnikov a uvedenie nového zborového erbu za účasti generálneho biskupa ECAV na Slovensku Ivana Eľka.

Na mestské oslavy pricestujú aj delegácie z partnerských miest, z poľského Ciechanówa, rumunského Nadlaku, srbského Čačaku a českého Nového Bydžova. Absolvujú prehliadku úspešne dokončených projektov v Brezne - mestskej veže, oddychovej zóny na Banisku, atletickej dráhy Milutína Černáka či pumptracku na nábreží Hrona.

"Brezno sa dlhodobo zapája do medzinárodných projektov, a to v oblasti kultúry, športu či na úrovni investícií. Aktívna spolupráca však musí byť založená aj na osobných stretnutiach a výmene poznatkov," dodal brezniansky viceprimátor Andrej Barančok.