Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Dni obce Bystrá a Turistické dni Horehronia budú v areáli amfiteátra

Na archívnej snímke hudobná skupina Kandráčovci. Foto: TASR/František Iván

Najväčším lákadlom celého dňa bude vystúpenie skupiny Kandráčovcov.

Bystrá 9. augusta (TASR) – Dni obce Bystrá a Turistické dni Horehronia už v sobotu (13. 8.) odštartujú v areáli pri obecnom amfiteátri, kde návštevníkov a dovolenkujúcich v blízkom okolí privítajú remeselníci z celého regiónu na remeselnom trhu. Okrem predaja ich výrobkov tam bude množstvo atrakcií nielen pre deti, ale i dospelých. TASR o tom v utorok informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

Účastníci sa môžu tešiť na "testovačku" nových horských elektrokolobežiek, horehronskej cyklorikši a tandemového bicykla, ktoré prevádzkuje OOCR.

"Pre pandemickú situáciu malo toto podujatie vynútenú dvojročnú pauzu, som rád, že tento rok budeme môcť opäť privítať všetkých, ktorí sa k nám prídu zabaviť a stráviť príjemnú sobotu. Ako aj v predchádzajúcich ročníkoch nášho podujatia, tak aj teraz sme sa snažili pripraviť bohatý a pestrý program, v ktorom si každý príde na svoje. Návštevníkov tiež určite poteší remeselný trh, atrakcie či tombola. Pre všetkých sme pripravili deň bohatý na kultúrne a športové vyžitie, ako i skvelý akusticko-vizuálny zážitok," uviedol Martin Alberty, predseda organizačného výboru podujatia.

Hlavný program štartuje o 14.00 h, predstavia sa folklórne súbory Malá Kýčera a Partizán, ktoré odprezentujú svoje tanečné i spevácke nadanie. Predstavia sa talentovaní interpreti z regiónu, ako speváčka Paula Vlčková, hudobník Adrián Ševc či akordeónový virtuóz Michal Červienka. Najväčším lákadlom celého dňa bude vystúpenie skupiny Kandráčovcov.

"Podujatie Dni obce Bystrá a Turistické dni Horehronia je jedným z najväčších, ktoré sa v Bystrianskej doline, pod Chopkom, počas roka odohrajú. Okrem programu majú návštevníci regiónu i domáci možnosť navštíviť originálne Turisticko-informačné centrum Horehronie, ktoré sa nachádza priamo v obci, v útulnej dreveničke. Okrem suvenírov tu môžu ochutnať a zakúpiť si rôzne regionálne výrobky nesúce značku Regionálny produkt Horehronie, napríklad mliečne produkty z breznianskej mliekarne, destiláty alebo regionálne pivo či ríbezľové víno," dodala Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.