Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Do 12.00 h sa dalo v Púchove otestovalo 1125 ľudí

Na archívnej snímke pohľad do divadelnej sály, v ktorej prebieha testovanie v meste Púchov. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Miera pozitivity v rámci mesta je 0,53 percenta.

Púchov 9. januára (TASR) - Na regionálnom plošnom testovaní v meste Púchov sa v sobotu do 12.00 h zúčastnilo 1125 obyvateľov, pozitívny test malo šesť z nich. Miera pozitivity v rámci mesta je 0,53 percenta. Na sociálnej sieti o tom informovala primátorka Púchova Katarína Heneková.

"Za celý okres Púchov, čiže vrátane ďalších zapojených obcí, sa zúčastnilo 2886 obyvateľov, pozitívny test malo 22 ľudí. Percento pozitivity v rámci celého okresu je 0,76. Oproti predchádzajúcim plošným testovaniam, ktoré sa uskutočnili v našom okrese, môžeme zatiaľ predbežne povedať, že percentá sú radikálne nižšie," zhodnotila primátorka.

Tento víkend (9. 1. - 10. 1.) je v Púchove a v ďalších deviatich obciach okresu celoplošné antigénové testovanie na nový koronavírus. Pripravených je 26 odberových miest. Jedenásť z nich je v Púchove, ďalších 15 v obciach Beluša, Lednické Rovne, Dohňany, Zubák, Lednica, Dolná Breznica, Streženice, Lysá pod Makytou a Nimnica. Testovanie je dobrovoľné a bezplatné.