Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Do 200 žiakov prišlo pred gymnázium podporiť požiadavky pedagógov

Protestné zhromaždenie na podporu štrajku zamestnancov školstva, Banská Bystrica 26. novembra 2012 Foto: TASR/Dušan Hein

Míting sa konal z iniciatívy samotných študentov, ktorí sa zorganizovali prostredníctvom sociálnej siete ešte na konci uplynulého týždňa.

Banská Bystrica 3. decembra (TASR) - Míting na podporu svojich pedagógov pri ich požiadavkách na zvýšenie platov zorganizovali dnes ráno pred budovou Gymnázia J.G. Tajovského v Banskej Bystrici tamojší študenti.

"Krátko pred vyučovaním sa zišlo pred gymnáziom asi 150 až 200 našich študentov, aby vyjadrili podporu pre svojich profesorov," povedala TASR riaditeľka gymnázia Mária Sochorová. "Následne na to som im poďakovala za podporu a zdôraznila, že všetkým nám záleží na tom, aby sa situácia v školstve čo najskôr vyriešila," dodala. "Všetci budeme čakať, čo dnes, zajtra vyrokujú s vládou odbory. Každopádne bolo by už neúnosné, aby sa tento stav naďalej predlžoval, čo by ohrozovalo vyučovací proces na školách," pripomenula.

Míting sa konal z iniciatívy samotných študentov, ktorí sa zorganizovali prostredníctvom sociálnej siete ešte na konci uplynulého týždňa. Pridať sa k protestu vyzvali aj ďalšie bystrické stredné školy.

Gymnázium J.G. Tajovského je najväčším gymnáziom v B. Bystrici. V súčasnosti tam študuje asi 720 žiakov.