Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Do Detskej fakultnej nemocnice Košice sa opäť vrátili zdravotní klauni

Zdravotní klauni si k svojmu návratu do Detskej fakultnej nemocnice (DFN) Košice prichystali pre nemocničný personál prekvapenie. Ráno vítali zamestnancov prichádzajúcich do práce pri vstupe do budovy DFN. Foto: TASR - František Iván

V deň svojho návratu vítali pri vstupe do budovy nemocnice zamestnancov prichádzajúcich do práce.

Košice 19. apríla (TASR) – Zdravotní klauni sa takmer po štvormesačnej prestávke opäť vrátili do Detskej fakultnej nemocnice (DFN) Košice. V pondelok ráno vítali zamestnancov. Za hospitalizovanými deťmi budú chodiť na jednotlivé oddelenia a objavia sa aj v čakárňach ambulancií. TASR o tom informovala hovorkyňa DFN Jana Holubčíková s tým, že ich návštevy boli prerušené pre vážnu epidemiologickú situáciu.

Do DFN sa vrátil tím ôsmich profesionálnych zdravotných klaunov. Sú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 a svoje červené nosy majú nasadené na respirátore, hospitalizované deti budú rozveseľovať rôznymi rekvizitami vrátane hudobných nástrojov.



V deň svojho návratu vítali pri vstupe do budovy nemocnice zamestnancov prichádzajúcich do práce. „Stretnutie s personálom bolo pre nás veľmi vzácnym stretnutím. Oni sú tí, na ktorých pleciach je celá ťarcha. Radi sme im dopriali aspoň kúsok relaxu, úsmevu, pochopenia, uvoľnenia a v neposlednom rade ocenenie za ich ťažkú, náročnú a obetavú prácu. Nevieme sa dočkať stretnutia s pacientmi, ktorí sú v tomto období ešte viac izolovaní od vonkajšieho sveta,“ povedala zdravotná klaunka a koordinátorka východoslovenského tímu Zuzana Gibarti.



Zdravotný klaun Michal Kucer, ktorý vystupuje ako doktor Vasiľ Motor, považuje návrat do nemocnice za veľkú výzvu. „V čase, keď v nemocniciach musel personál podávať nadľudské výkony a pacienti sa často cítili osamelí, sme nemali možnosť navštíviť ich. Po dlhých mesiacoch sa nám znova otvárajú dvere priamo na oddelenia a pred nami stojí veľká výzva, vrátiť úsmev do nemocníc,“ uviedol.