Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Do DOD Trnavskej univerzity v Trnave sa zapojí všetkých päť fakúlt

Na archívnej snímke budova Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najbohatší program pre stredoškolákov i verejnosť si pripravila Filozofická fakulta.

Trnava 19. januára (TASR) – Päť fakúlt Trnavskej univerzity (TU) v Trnave sa otvorí svojim budúcim študentom počas Dňa otvorených dverí (DOD) v stredu 25. januára. Informuje o tom škola.

Najbohatší program pre stredoškolákov i verejnosť si pripravila Filozofická fakulta TU. Na dopoludnie má pripravený blok prezentácií jednotlivých katedier formou popularizačných prednášok o umení, archeológii alebo filozofii. Témami sú napríklad Aristokratické Vianoce, Rimania verzus Germáni v 1. až 2. storočí, Konšpirácie a inšpirácie či Nepodložené presvedčenia, odznie tiež prednáška na tému Čo majú spoločné Savo, amulety a Soros. Pedagogická fakulta ponúka budúcim učiteľom, vychovávateľom, sociálnym pracovníkom či tlmočníkom z posunkového jazyka stretnutie s vedením a prehliadku priestorov školy.

Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce chce okrem iného predstaviť svoje moderné telemedicínske simulačné centrum, študenti sa dozvedia aj o štúdiu ošetrovateľstva, zdravotníckych vied, sociálnej práce i verejného zdravotníctva.

Právnická fakulta je pri príležitosti 25. výročia svojho obnovenia rozhodnutá DOD zopakovať aj 15. februára a 1. marca, má pripravené stretnutie s vedením školy a zástupcami študentskej rady a študentských organizácií a prehliadku priestorov. V poslednom termíne sa pre stredoškolákov uskutoční aj workshop. Záujemcovia o štúdium na Teologickej fakulte TU so sídlom v Bratislave budú mať okrem oboznámenia sa s priestormi možnosť diskutovať so študentmi a pedagógmi. V budúcom akademickom roku sa otvoria dva študijné programy - katolícka teológia a counseling - profesionálne sprevádzanie.