Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Do fakultnej nemocnice v Nitre zavíta v tomto roku Mikuláš až trikrát

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V stredu 4. decembra navštívi onkológiu. Ako darček prinesie program Súkromného konzervatória v Nitre.

Nitra 3. decembra (TASR) – Pacientom v nitrianskej fakultnej nemocnici spríjemní ich liečenie aj tento rok Mikuláš. Podľa slov hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej príde na rôzne oddelenia trikrát.

V stredu 4. decembra navštívi onkológiu. Ako darček prinesie program Súkromného konzervatória v Nitre. „Nezáleží na veku, záleží na tom, aby aj pacienti, ktorí trávia svoj čas v nemocnici, mali šancu prísť na iné myšlienky a aby sme ich spolu s Mikulášom vedeli potešiť počas týchto najkrajších sviatkov v roku,“ skonštatovala Timková.

Malých pacientov hospitalizovaných na Klinike detí a dorastu navštívi Mikuláš presne na svoj sviatok, v piatok 6. decembra. Okrem balíčkov so sladkosťami sa deti môžu tešiť aj na vystúpenie speváčky Dominiky Titkovej.

Deťom je určené aj podujatie v pondelok 9. decembra, keď sa svojím programom predstavia Bábky v nemocnici. „Najmenší pacienti často znášajú pobyt v nemocnici ťažko, je im smutno a prežívajú stiesnené pocity spojené s chorobou a odlúčením od rodiny. Práve Bábky v nemocnici sa snažia deťom ich pobyt v nemocniciach čo najviac spríjemniť,“ dodala Timková.