Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Do knižnice Liptovského múzea pribudli nové tituly

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zastúpenie majú aj knihy venujúce sa výskumu národopisných dejín Slovenska.

Ružomberok 14. apríla (TASR) - Do vynovených priestorov knižnice Liptovského múzea pribudlo päť predplatných historických a odborných magazínov aj viacero titulov. Ide o publikácie o národopise a tradičných remeslách, akými sú korytárstvo, košikárstvo či rezbárstvo. TASR o tom informoval marketingový manažér múzea Viktor Mydlo.

"Cennými titulmi sú monografia o rómskych kováčoch na Slovensku a o ornamentálnej tvorbe na našom území. V súvislosti s výskumom secesie na Liptove knižnica zakúpila aj publikácie venujúce sa secesii v architektúre a úžitkovom umení," priblížil Mydlo.

Zastúpenie majú aj knihy venujúce sa výskumu národopisných dejín Slovenska. Nové publikácie podľa Mydla pomáhajú odborným pracovníkom múzea aj verejnosti pri bádaní a rôznych výskumoch. Medzi titulmi, ktoré získalo múzeum v tomto roku, sú aj predplatné viacerých odborných periodík, ktoré sú rovnako ako knihy prístupné verejnosti.

Liptovské múzeum začiatkom roka predstavilo verejnosti vynovené priestory knižnice, ktorá sa nachádza v sídelnej budove v Ružomberku. Zrekonštruovaný interiér jednej z najväčších odborných regionálnych knižníc poskytuje domov pre viac ako 23.000 výtlačkov.