Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Do mestského úradu v Novej Bani sa dostanete až po kontrole čuchu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa primátora je takáto kontrola lacná a ľahko dostupná.

Nová Baňa 22. október (TASR) – Pozitívny test na nový koronavírus mal aj jeden z poslancov mestského zastupiteľstva Novej Bane. Samospráva po tomto prípade zaviedla na mestskom úrade (MsÚ) nový systém kontroly. Návštevníci musia okrem merania telesnej teploty prejsť aj testom čuchu. TASR o tom informoval primátor mesta Branislav Jaďuď.

"Ľudia musia identifikovať vôňu rôznych esenciálnych olejov," prezradil primátor s tým, že takýto test sa dá vykonať aj cez rúško. Pripomína, že práve strata čuchu a chuti je jedným z častých príznakov nákazy novým koronavírusom. Podotýka, že takáto kontrola je lacná a ľahko dostupná.

Mesto novinku zaviedlo po pozitívnom teste jedného z poslancov, ktorý niekoľkokrát prešiel kontrolou merania telesnej teploty. Poslanec nemá žiadne príznaky a je v domácej karanténe, podľa primátora však do nej nemusel ísť nikto zo zamestnancov mesta. Samospráva tiež nedávno zakúpila dva mobilné germicídne žiariče, ktoré využíva v priestoroch klientskeho centra, zasadačky a sekretariátu MÚ, či v dome smútku a obradnej sieni na radnici.